Optimer jeres forretning med de nyeste teknologier
Forskning & Udvikling
Verdens første robotcenter for store konstruktioner
Odense Havn er ikke blot en vindhavn, men også en videnshavn.
Vi er Nordeuropas største produktionshavn inden for offshore vind og rummer samtidig flere testcentre - og nu også verdens første robotcenter for store konstruktioner. Kombinationen gør os til et enestående kraftcenter for vind, viden og vækst.
Med det set-up, har vi skabt et unikt hub, hvor tung industri fusionerer med tung viden og sammen udvikler nye løsninger på fremtidens udfordringer.
Veletablerede testcentre på sitet, som LORC og FORCE, er med til at højne innovation og kvalitet i dansk industri, og virksomhederne på Odense Havn får derved mulighed for at være helt tæt på de nyeste teknologier, der kan optimere deres forretning.
Et kæmpe add-on for hele industriklyngen, er Syddansk Universitets nye robotcenter, Large Structure Production Center, der vil udvikle mega-robotter og automatiserede løsninger til produktionen af vindmøller, skibe og byggerier.
Dét findes ganske enkelt ingen andre steder i verden.
Hvad kan robotcentret hjælpe jer med?
Robotcentret giver mulighed for at virksomheder kan mødes med forskere og ingeniører og sammen udvikle og teste nyt udstyr, der kan optimere processer / produkter.
Derudover hjælper Large Structure Production Center med at stille træningsfaciliteter til rådighed og tilrettelægge kurser for medarbejdere, hvor de bl.a. kan lære at betjene forskellige typer af robotter.
Få et overblik over, hvad robot-ingeniørerne kan hjælpe jeres virksomhed med:
- Forundersøgelse & Rådgivning - fra produktionsdesign til implementering
- Test & Eksperimenter - benchmarking og optimering af udstyr / software under laboratorieforhold
- Lav Volumen Produktion – finjustere og klargøre softwaresystemer / produkter til markedet med testproduktion
- Uddannelse / Kurser - træning af medarbejdere og kunder i f.eks. praktisk brug af udstyr og svejserobotter
Svejserobotter til optimering af vindproduktion
Generelle udfordringer med mangel på faglærte svejsere, høje lønninger og global konkurrence, gør svejserobotter eftertragtede i den danske produktion af vindmøllefundamenter.
Derfor er CS Wind Offshore og Inrotech gået sammen med robotcentret om at udvikle svejserobotter, der kan effektivisere og billiggøre produktionen.