DR-historie drager fejlagtige konklusioner om havneudvidelse på mangelfuldt grundlag

Odense Havn er i de indledende faser i planlægningen af, hvordan en udvidelse af havnearealet kan se ud i fremtiden. På trods af det har man i dag 19. januar kunnet læse og høre på forskellige platforme hos DR Nyheder, at planerne for havnen er højst problematiske, da de vil skade Odense Fjord.

default

Præmissen for dækningen er fejlagtig, da den er baseret på en plan, som hverken er færdiggjort eller ansøgt om.

Vi har et ansvar for at sikre, at Danmark kan levere på den grønne omstilling, og vi har et ansvar for at tage vare på naturen og miljøet i vores nærområde. Det tager vi dybt alvorligt.

Men det er alt for tidligt i processen at konkludere noget som helst om reelle konsekvenser for naturen, da vi stadig afventer undersøgelser og rapporter, inden vi overhovedet kan ansøge om en havneudvidelse. Derfor ærgrer det mig, at DR vælger at udelade min perspektivering af sagen i dele af deres dækning i dag”, siger direktør for Odense Havn, Carsten Aa.

DJI_0945

Undersøgelser endnu ikke færdiggjort

En udvidelse af kapacitet og infrastruktur på Odense Havn er nødvendig, hvis havvindmøllerne i fremtiden også skal produceres her, for havvindmøllerne bliver bare større og større.

Odense Havn anser det for at være en bunden opgave, at en kommende havneudvidelse sker balanceret. Så den både er til gavn for den grønne omstilling og tager størst muligt hensyn til Odense Fjord og nærområdet. Men også her er det for tidligt at sige, hvilke tiltag der vil være nødvendige og mest effektive for at udvikle en god tilstand i Odense Fjord.

Forundersøgelserne er allerede i gang – og som en del af myndighedsprocessen vil der blive udarbejdet konkrete analyser, der skal danne grundlag for hvordan en mulig havneudvidelse kan udføres med ovenstående for øje.

 

Odense Havn har endnu ikke søgt om at få mulighed for at udvide havnen ved relevante planmyndighed.

Derfor er det også alt for tidligt at konkludere, hvordan en havneudvidelse vil påvirke Odense Fjord samt natur og miljø i nærområdet.

Udvidelsen af havnen kommer til at spille en altafgørende rolle, hvis de store ambitioner for den grønne omstilling i Danmark – herunder udbygningen af havvind – skal opnås. Odense Havn deler ambitionerne for mere fossilfri grøn energi i Danmark.

Som Danmarks største produktionshavn for havvind er Odense Havn derfor i gang med at planlægge, hvordan havnearealet kan udvides, så havmøllerne også kan produceres og installeres i danske havne i fremtiden.

 

For yderligere oplysninger, kontakt: Carsten Aa, CEO, Odense Havn A/S, E-mail: caa@odensehavn.dk, 2294 4400