Skibsanker

Verdens største mobilkran

Odense Havn fik en julegave af de HELT store. Juleaftensdag sejlede et skib med kranen lastet ind til Lindøs nye havnekaj, og når den er samlet og klargjort, kommer Odense Havn dermed op i verdenseliten af havne, der kan håndtere fremtidens kæmpe havvindmøller.
Læs hele pressemeddelelsen her.

Kort om Liebherr LHM 800 High Rise (heavy lift-version):

Odense Havns kommende kran kombinerer en række egenskaber fra ’standard’-, ’heavy lift’- og ’High Rise’-udgaverne af Liebherr LHM 800. Kranen er således helt unik i sin kombination af et ekstra højt tårn (med høj kabineplacering), en løfteevne på 308 ton, en maks. løftehøjde på 96,7 m. og ekstra bogier (hjul).
• Verdens største havnemobilkran
• Løftekapacitet: 308 ton
• Løftehøjde: 96,7m.
• Antal aksler (hjul): 36 (144)
• Egenvægt: 824 ton
• Tårnhøjde: 57,5 m.
• Kabinehøjde: 40,4 m.

Juleaften ankom den nye havnemobilkran hos LINDØ port of ODENSE. Der er tale om en unik specialbygget Heavy Lift version med High Rise af verdens største havnemobilkran, LHM 800, fra den tyske producent Liebherr.

Megakranen er den første af sin art på verdensplan og helt unik med en løftekapacitet på 308 ton og en løftehøjde på 96,7 meter. Kranen supplerer havnens eksisterende kranportefølje, som eksempelvis også omfatter den særlige portalkran med en løftekapacitet på 1200 tons, og den nye kran vil i kombination med den nuværende Liebherr LHM 550 havnemobilkran blandt andet gøre LINDØ port of ODENSE i stand til at håndtere morgendagens kæmpe havvindmøller. Som en af de eneste havne i verden vil Odense Havn eksempelvis kunne løfte 400 tons tunge naceller til havvindmøller udelukkende med mobile kraner, og samtidig giver megakranen rigtig gode muligheder for maksimal udnyttelse af den nye havneudvidelse.

Eldrift sparer 300 ton CO2 årligt Som noget ganske særligt er den specialbyggede LHM 800-kran udstyret med en elmotor, der kan erstatte dieselmotoren under drift. Ud over en væsentlig støjreduktion udmønter det sig
i en markant CO2-reduktion på anslået 300 ton om året. ”Det er en voldsom reduktion. Samtidig bliver eldriften af kranen CO2-neutral, fordi strømmen kommer fra vindmøllestrøm. Det er vigtigt for os også at gå forrest på det område.

 

Vi arbejder kontinuerligt på at tage samfundsansvar, og vi deltager aktivt på mange områder i retning af en bæredygtig udvikling. Derfor er det yderligere en gevinst, at vi som de første får en model, som
udover diesel kan køre på ren el, hvorved vi kan reducere vores CO2 udledning betydeligt,” siger Carsten Aa. Havnemobilkranen skal nu klargøres, og igennem en gennemgribende overdragelse og test af alle funktioner.

Derefter skal der ske en grundig uddannelse af de medarbejdere, der skal betjene og vedligeholde kranen. Kranen forventes derfor klar til drift medio/ultimo januar. I alt findes der kun
12 LHM 800-kraner i drift på verdensplan. Odense Havns specialbyggede Heavy Lift model er den foreløbig eneste af sin slags.

For yderligere information venligst kontakt Administrerende direktør Carsten Aa, Odense Havn A/S, telefon 22 94 44 00

 

Verdens største mobilkran til Odense Havn Verdens største kran til Odense Havn

 

Kontakt os

Lad os starte med at dele verden

  • This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.